26/05/2021 26/05/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της μνήμης του κοσμοϊστορικού γεγονότος της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως, διοργανώνει την διαδικτυακή συναυλία “Μας πήρανε την Πόλη μας”, η οποία θα προβληθεί την ημέρα μνήμης της Αλώσεως, στις 29 του μηνός Μαΐου. Ξεκινώντας με αναφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στη Μεγάλη Εκκλησία, η βιντεοσκοπημένη συναυλία, με...
26 Μαΐου, 2021 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2021 - 10:24

Διαδικτυακή συναυλία για την Άλωση της Πόλης στην Ι.Μ. Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Διαδικτυακή συναυλία για την Άλωση της Πόλης στην Ι.Μ. Μεσσηνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της μνήμης του κοσμοϊστορικού γεγονότος της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως, διοργανώνει την διαδικτυακή συναυλία “Μας πήρανε την Πόλη μας”, η οποία θα προβληθεί την ημέρα μνήμης της Αλώσεως, στις 29 του μηνός Μαΐου.

Ξεκινώντας με αναφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στη Μεγάλη Εκκλησία, η βιντεοσκοπημένη συναυλία, με αφηγήσεις κειμένων, ύμνους και θρήνους από σολίστες, την χορωδία και την ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ζωντανεύει τις μνήμες του Γένους, υμνεί την ομορφιά της Πόλης, ανασύρει τους θρύλους και τις χαμένες παραδόσεις για το χτίσιμο της Αγια-Σοφιάς, ψάλλει τα νικητήρια στην Υπεραγία Θεοτόκο και ταξιδεύει το νου πίσω στα τρομερά γεγονότα της Άλωσης. Η λαϊκή μούσα συμψάλλει με την λόγια, στίχους και μελωδίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης, πλέκει ύμνους και θρήνους, συμπλέκει ιστορία και θρύλους δημιουργώντας μοναδικά γλαφυρές εικόνες, σε μια ακολουθία των παθών της Πόλης των πόλεων, κορυφώνοντας το δράμα των ηρωικών υπερασπιστών της μέσα από την υπέρτατη θυσία του βασιλέως της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου για να φέρει τέλος το τραγικό μήνυμα “η Πόλις εάλω”.

Οι μνήμες όμως του ελληνικού λαού, παρηγορούν και ευαγγελίζουν διά της πίστεως πως πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι…

Σημ.: Η αναμετάδοση θα είναι δυνατή από τις 11:00 το πρωί, της 29ης Μαΐου 2021, μέσω του διαδικτυακού καναλιού της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube, με τίτλο:
Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Εορτασμός 200 Ετών,

και στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UC1EBZ9K3rzuOnfrC_ysg0WA

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων