23/04/2021 23/04/2021 Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του τέως Πρoέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με θέμα «Όψεις της πορείας του ελληνικού έθνους – Ρίζες και προοπτικές» εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Η ομιλία έγινε την ημέρα της επετείου των 200 ετών από την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό και καθήλωσε το ολιγάριθμο ακροατήριο στο Μέγαρο...
23 Απριλίου, 2021 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2021 - 14:58

Έκδοση ομιλίας Πρ. Παυλόπουλου από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Έκδοση ομιλίας Πρ. Παυλόπουλου από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του τέως Πρoέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με θέμα «Όψεις της πορείας του ελληνικού έθνους – Ρίζες και προοπτικές» εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Η ομιλία έγινε την ημέρα της επετείου των 200 ετών από την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό και καθήλωσε το ολιγάριθμο ακροατήριο στο Μέγαρο Χορού της πόλης και τους πολυάριθμους διαδικτυακούς ακροατές εντός και εκτός των συνόρων της Μεσσηνίας.

Με έναν εμπνευσμένο δικό του πρόλογο, εφάμιλλο της ομιλίας του τ. Προέδρου, κυκλοφόρησε το βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από καμία βιβλιοθήκη, καθώς η ανάλυση των νοημάτων της Επανάστασης του 1821 από τον Καλαματιανό τέως πολιτειακό άρχοντα πρέπει να θυμίζει σε όλους μας ποιοι είμαστε, πού φθάσαμε και πού πρέπει να κατευθυνθούμε.

Μεστός ανάλογων νοημάτων και ο πρόλογος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, που εκτός από τοπικός Ιεράρχης έχει και την ιδιότητα του ακαδημαϊκού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το βιβλίο που παραδίδεται στις νεότερες γενιές έχει στόχο να φωτίσει το βάθος του απελευθερωτικού αγώνα, κάτι που δεν γίνεται αρκούντως από τα σχολικά βιβλία.

Φωτογραφία: eleftheriaonline.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων