02/10/2022 02/10/2022 Επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στον λόγιο Επίσκοπο Μεθώνης Ιωσήφ – Ιωάννη Πλουσιαδηνό, πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Διοργανώθηκε από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας στην Καλαμάτα και είχε τίτλο “Επίσκοπος Μεθώνης Ιωσήφ – Ιωάννης Πλουσιαδηνός, βίος και έργο”. Στην χθεσινή ημερίδα παρουσιάστηκαν πτυχές του βίου και της δράσης του Επισκόπου Μεθώνης Ιωάννη Πλουσιαδηνού, ο οποίος...
02 Οκτωβρίου, 2022 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2022 - 19:34

Επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στον λόγιο Επίσκοπο Μεθώνης Ιωσήφ

Διαδώστε:
Επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στον λόγιο Επίσκοπο Μεθώνης Ιωσήφ

Επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στον λόγιο Επίσκοπο Μεθώνης Ιωσήφ – Ιωάννη Πλουσιαδηνό, πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Διοργανώθηκε από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας στην Καλαμάτα και είχε τίτλο “Επίσκοπος Μεθώνης Ιωσήφ – Ιωάννης Πλουσιαδηνός, βίος και έργο”.

Στην χθεσινή ημερίδα παρουσιάστηκαν πτυχές του βίου και της δράσης του Επισκόπου Μεθώνης Ιωάννη Πλουσιαδηνού, ο οποίος έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος επί των τειχών κατά την άλωση της Μεθώνης από τους Οθωμανούς το 1500.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόσοτμος, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα: “Ο Ιωάννης Πλουσιαδηνός και τα προβλήματα της εποχής του”, η Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. κα Ευαγγελία Αμοιρίδου, με θέμα: “Το θεολογικό έργο του Ιωάννου Πλουσιαδηνού”, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α κ. Δημήτριος Μπαλαγεώργος με θέμα: “Παρατηρήσεις στὸμελοποιητικὸἔργο Ἰωάννου ἱερέως τοῦ Πλουσιαδηνοῦ”, και ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Κωνσταντίνος Σιάχος, με θέμα: “ Οι μουσικές συνθέσεις του Ιωάννη Πλουσιαδηνού”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων