05/12/2021 06/12/2021  Στον ομώνυμο Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου,  στην πόλη της Καλαμάτας,  τον επονομαζόμενο του “Φλαρίου”, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικολάου. Της Ακολουθίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης,  Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας,  πλαισιωμένος από πλειάδακληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Προ του πέρατος του Εσπερινού κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της...
05 Δεκεμβρίου, 2021 - 23:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2021 - 0:05

Εσπερινός Αγίου Νικολάου στον ιστορικό ναό Καλαμάτας

Διαδώστε:
Εσπερινός Αγίου Νικολάου στον ιστορικό ναό Καλαμάτας

 Στον ομώνυμο Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου,  στην πόλη της Καλαμάτας,  τον επονομαζόμενο του “Φλαρίου”, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικολάου.

Της Ακολουθίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης,  Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας,  πλαισιωμένος από πλειάδακληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Προ του πέρατος του Εσπερινού κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου ως “Κανόνα πίστεως,  εικόνα πραότητος και εγκρατείας διδάσκαλον”, σύμφωνα και με το απολυτίκιο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τους περιοριστικούς όρους που επιφέρει η πανδημία,  εν τούτοις πλήθος κόσμου συμμετείχε στον εσπερινό,  αναμένοντας υπομονετικά έξωθεν του Ιερού Ναού, τηρουμένων των μέτρων περιφρούρησης της δημόσιας υγείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων