25/03/2023 26/03/2023 Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα, Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, στην Καλαμάτα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Στην επίσημη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Μετά το πέρας της Δοξολογίας, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη...
25 Μαρτίου, 2023 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 4:18

Η διπλή εορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η διπλή εορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα, Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, στην Καλαμάτα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Στην επίσημη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση ενώπιον των επισήμων στην κεντρική πλατεία, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης σε δήλωσή του, ανέφερε ότι: «Το απαράμιλλο μήνυμα της ημέρας ότι ο αγώνας έγινε για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία, έχει νοηματοδοτήσει διαχρονικά όλους τους αγώνες του λαού μας». Συνάμα τόνισε ότι για τις όποιες κρίσεις διανύουμε σήμερα θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στην Εκκλησία και στο Έθνος με ενότητα, ώστε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε ανάπτυξη και ευημερία, κατέληξε.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γεώργιος Διαδασκάλου.

Παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Τσουκαλάς, Ευστ. Αναστασόπουλος και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων