21/06/2021 21/06/2021 Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε σήμερα η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο των εορτασμών ο πανηγυρίζων Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας και η ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους. Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλαμάτας προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων...
21 Ιουνίου, 2021 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2021 - 14:20

Η εορτή της Αγίας Τριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Τριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε σήμερα η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο των εορτασμών ο πανηγυρίζων Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας και η ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλαμάτας προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από του ιερείς του Ναού. Κατά τη σημερινή ημέρα, η οποία ιδιαιτέρως τιμάται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, τελέσθηκε και η καθιερωμένη αρτοκλασία στον αύλειο χώρο του ναού, προς αποφυγή συνωστισμού, και παρέστη πλήθος δικηγόρων της πόλεως και διακεκριμένων δικαστικών λειτουργών, ενώ το παρόν έδωσαν και ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος και πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας.

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους, η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Δημιόβης, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλαγονίας Πρωτ. Ιωάννου Παρθένιου, του Υπευθύνου της Διαχειριστικής Επιτροπής της Μονής Πρωτ. Σωτηρίου Παπαδοπούλου και του Πρωτ. Δημ. Κωνσταντοπούλου, των μοναχών της Ιεράς Μονής Δημιόβης και της Ιεράς Μονής Προφήτου Ιωήλ, ενώ το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Δυτ. Μάνης κ. Δημ. Γιαννημάρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων