06/08/2022 06/08/2022 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού  το ιστορικό Ανδρομονάστηρο, πλησίον της Αρχαίας Μεσσήνης και της καστροπολιτείας της Ανδρούσας. Το εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, Αρχιμ. Προκοπίου Σμυρνή, με την συμμετοχή των πατέρων της Μονής. Την κυριώνυμο...
06 Αυγούστου, 2022 - 14:35

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού  το ιστορικό Ανδρομονάστηρο, πλησίον της Αρχαίας Μεσσήνης και της καστροπολιτείας της Ανδρούσας.

Το εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, Αρχιμ. Προκοπίου Σμυρνή, με την συμμετοχή των πατέρων της Μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα, την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς  Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, συλλειτουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, Αρχιμ. Προκοπίου Σμυρνή.

Ο πατήρ Φίλιππος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη δεσποτική εορτή και στην έννοια των λέξεων “Σωτήρ” και “Σωτηρία”, τονίζοντας την σχέση τους με το περιεχόμενο της εορτής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων