06/12/2021 06/12/2021 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου του εν Μύροις, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο περικαλλής Ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας, ο επονομαζόμενος του “Φλαρίου”. Κατά την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας...
06 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2021 - 14:34

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου του εν Μύροις, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο περικαλλής Ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας, ο επονομαζόμενος του “Φλαρίου”. Κατά την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, τον οποίον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο Ιερεύς Βασίλειος Κουτσόγιαννης και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος και αρκετά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Ενώ από τα Σώματα Ασφαλείας παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας κ. Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας κ. Κατσαφάδος, εκπρόσωποι της Αεροπορίας και του Στρατού και σύσσωμο το προσωπικό του Λιμεναρχείου Καλαμάτας Με προεξάρχοντα τον Λιμενάρχη κ. Νικόλαο Γιαννουλάτο. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία την οποία προσφέρει κατ’ έτος το προσωπικό του Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων