30/11/2022 30/11/2022 Με την παρουσία πλήθους πιστών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, η πόλη της Καλαμάτας υποδέχθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου, τον Τίμιο Σταυρό, τον φέροντα απότμημα Τιμίου Ξύλου, από την κωμόπολη του Πεταλιδίου. Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ....
30 Νοεμβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 20:21

Η Καλαμάτα υποκλίθηκε στον Τίμιο Σταυρό

Διαδώστε:
Η Καλαμάτα υποκλίθηκε στον Τίμιο Σταυρό

Με την παρουσία πλήθους πιστών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, η πόλη της Καλαμάτας υποδέχθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου, τον Τίμιο Σταυρό, τον φέροντα απότμημα Τιμίου Ξύλου, από την κωμόπολη του Πεταλιδίου.

Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό ως πολύτιμο θησαύρισμα και κειμήλιο της κωμόπολης του Πεταλιδίου, τονίζοντας πως η κωμόπολη κατά την φετινή χρονιά βρίσκεται στο επίκεντρο του εκκλησιαστικού γίγνεσθαι, ένεκα της Αγιοκατάταξης του Αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του εκ Πεταλιδίου.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας του Τιμίου Σταυρού. Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Γεώργιος Φάβας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων