06/01/2021 06/01/2021 Σε δημόσια δήλωση προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνος Ψυχάρης, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ι. Ν. Αναλήψεως της Καλαμάτα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ψυχάρης σημείωσε: “Με αισθήματα τιμής και αγάπης σύμπασα η Ορθοδοξία εορτάζει τα Άγια Θεοφάνεια. Λαμπρός εορτασμός και στην...
06 Ιανουαρίου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2021 - 19:19

Ι.Μ. Μεσσηνίας: “Η Εκκλησία ούτε βάλλεται, ούτε υπό εξαφάνιση είναι”

Διαδώστε:
Ι.Μ. Μεσσηνίας: “Η Εκκλησία ούτε βάλλεται, ούτε υπό εξαφάνιση είναι”

Σε δημόσια δήλωση προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνος Ψυχάρης, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ι. Ν. Αναλήψεως της Καλαμάτα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ψυχάρης σημείωσε:

“Με αισθήματα τιμής και αγάπης σύμπασα η Ορθοδοξία εορτάζει τα Άγια Θεοφάνεια. Λαμπρός εορτασμός και στην πόλη μας με επίκεντρο τον ενοριακό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στην παραλία, όπους της πανηγυρικής θείας λειτουργίας αλλά και της ακολουθίας του μεγάλου Αγιασμού, προεξείχε ο Σεπτός ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Ημέρα Φωτισμού η σημερινή, ο Κύριος μας, ας Φωτίσει όλους μας, ας μας χαρίσει υγεία, δύναμη και υπομονή να ανταπεξέλθουμε στις όποιες δοκιμασίες. Ας δώσει όμως Φώτιση σε εκείνους τους κοντόφθαλμους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία βάλλεται ή ότι είναι υπό εξαφάνιση. Η Εκκλησία είναι ένας θεοίδρυτος οργανισμός ο οποίος προϋπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στο διάβα των αιώνων… Εμείς ερχόμαστε και φεύγουμε. Καλή Χρονιά, χρόνια πολλά και ευλογημένα σ’ όλους”.

ΠΗΓΗ: ΤΟΠΙΚΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ www.tharrosnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων