09/02/2023 09/02/2023 Με την παρουσία πλήθους πιστών από την πόλη της Καλαμάτας, την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και προσκυνητών που προσήλθαν με τουριστικά λεωφορεία από άλλες περιοχές της πατρίδας, τελέσθηκε σήμερα η Απόδοση της εορτής της Υπαπαντής στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας. Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 12:56

Η Παναγία η “Υπαπαντή” επέστρεψε στο θρόνο Της

Διαδώστε:
Η Παναγία η “Υπαπαντή” επέστρεψε στο θρόνο Της

Με την παρουσία πλήθους πιστών από την πόλη της Καλαμάτας, την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και προσκυνητών που προσήλθαν με τουριστικά λεωφορεία από άλλες περιοχές της πατρίδας, τελέσθηκε σήμερα η Απόδοση της εορτής της Υπαπαντής στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από κληρικούς της πόλης της Καλαμάτας και τους διακόνους της Ιεράς Μητρόπολης.

Εν συνεχεία εψάλη ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας της Θεοτόκου και κατά την ώρα που οι χοροί των ιεροψαλτών έψαλαν το Μεγαλυνάριον της Πολιούχου της Καλαμάτας “Δεύτε την εικόνα Υπαπαντής…” με ρίγη συγκινήσεως ο Πρωτοσύγκελλος και ο Πρωτοπρ. Κρεσφόντης Πουλόπουλος μετέφεραν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας από τον θρόνο της λιτάνευσης στον μόνιμο Θρόνο Της.

Προ του πέρατος ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αποδόσεως της Εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας πως αποτελεί για της Εκκλησία μας την εορτή της Μητέρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αυτό μας επιβεβαιώνει το Ιερό Ευαγγέλιο, προβάλλοντάς μας μια άγνωστη γυναίκα η οποία εκφράζει τον θαυμασμό της, προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, αναβοώντας με ενθουσιασμό “μακαρία ἡ κοιλία ἡ βαστάσασά σε καὶμαστοὶοὓςἐθήλασας” , θέτοντας έτσι τα θεμέλια του σεβασμού και της ιερότητας της μητρότητας, σε αντίθεση με όσους χωρίς φόβο Θεού και χωρίς συνείδηση ευθύνης τολμούν να ανακινούν ζητήματα νομιμοποιήσεως των αμβλώσεων ή της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια” και τόνισε ιδιαιτέρως πως “μητρότητα χωρίς μητέρα δεν υφίσταται!!!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων