22/04/2022 22/04/2022 Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης τελέσθηκε χθες Μεγάλη Πέμπτη, η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Χριστού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού. Οι πιστοί παρακολούθησαν τα δώδεκα Ευαγγέλια και τη Λιτάνευση του Εσταυρωμένου, βιώνοντας τα...
22 Απριλίου, 2022 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 9:01

Μεσσηνίας: “Ο Χριστός εισέρχεται στον Άδη ως ελευθερωτής των απ’ αιώνος νεκρών”

Διαδώστε:
Μεσσηνίας: “Ο Χριστός εισέρχεται στον Άδη ως ελευθερωτής των απ’ αιώνος νεκρών”

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης τελέσθηκε χθες Μεγάλη Πέμπτη, η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Χριστού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Οι πιστοί παρακολούθησαν τα δώδεκα Ευαγγέλια και τη Λιτάνευση του Εσταυρωμένου, βιώνοντας τα γεγονότα των Παθών, μέσα από το τελετουργικό της Ακολουθίας.

Τους κατανυκτικούς ύμνους απέδωσαν με άριστο τρόπο οι δύο χοροί των Ιεροψαλτών του Ναού, όπως αρμόζει στην ημέρα για την κορύφωση του Θείου δράματος, φέρνοντας στη μνήμη μας όσα υπέμεινε ο Χριστός για τη Σωτηρία του ανθρώπου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στα σωτηριώδη μηνύματα της σταυρικής θυσίας για την ανθρωπότητα. «Ο Χριστός εισέρχεται στον Άδη ως ελευθερωτής των απ’ αιώνος νεκρών για να χαρίσει τη σωτηρία σε ολόκληρη την οικουμένη», τόνισε χαρακτηριστικά, ευχόμενος υγεία και Καλή Ανάσταση.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων