24/05/2020 24/05/2020 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αρφαρών Μεσσηνίας, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, κατά την Κυριακή του Τυφλού. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος Ζευγολατιού Μεσσηνίας π. Κωνσταντίνος Βλαχονικολός, ο νέος εφημέριος της ενορίας του Πλατέος π. Αντώνιος Μανουσόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Νεόφυτος Σαχλάς. Στο κήρυγμά του...
24 Μαΐου, 2020 - 13:21

Μητρ. Μεσσηνίας: “Να έχουμε ως πρότυπο τον γενναίο τυφλό”

Διαδώστε:
Μητρ. Μεσσηνίας: “Να έχουμε ως πρότυπο τον γενναίο τυφλό”

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αρφαρών Μεσσηνίας, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, κατά την Κυριακή του Τυφλού.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος Ζευγολατιού Μεσσηνίας π. Κωνσταντίνος Βλαχονικολός, ο νέος εφημέριος της ενορίας του Πλατέος π. Αντώνιος Μανουσόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Νεόφυτος Σαχλάς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπό τους τον γενναίο τυφλό, ο οποίος ξεπέρασε τα εμπόδια της υποκρισίας των Φαρισαίων και την επιθετική τους στάση και ομολόγησε την πίστη του και την ευγνωμοσύνη του στο Θεό.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του νέου εφημερίου του Πλατέος, π. Ανττωνίου Μανουσόπουλου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με σεβασμό και στο πρόσωπο του, επί πολλά χρόνια διατελέσαντος εφημερίου και λευκανθέντος στην ενορία αυτή, π. Νικολάου Χαντζή.

Εν συνεχεία τέλεσε το Μνημόσυνο του μακαριστού Αντωνίου Βλαχονικολού, κατά σάρκα αδελφού του π. Κωνσταντίνου Βλαχονικολού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων