06/01/2021 06/01/2021 Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκαν σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο ενοριακός Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του Ναού. Κατά τη διάρκεια της Θείας...
06 Ιανουαρίου, 2021 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2021 - 13:08

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Να αντλούμε δύναμη ο ένας απ’ τον άλλον”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Να αντλούμε δύναμη ο ένας απ’ τον άλλον”

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκαν σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο ενοριακός Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του Ναού. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Δημήτριο Γεωργόπουλο, στον οποίο ευχήθηκε να έχει υγεία και να είναι άξιος της αποστολής του.

Ο Μητροπολίτης προ της απολύσεως ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά, να έχουν όλοι υγεία και δύναμη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη δοκιμασία της πανδημίας. «Τις δύσκολες αυτές στιγμές πρέπει να βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και να αντλούμε δύναμη ο ένας απ’ τον άλλον, διότι η ζωή που δε μοιράζεται, δεν βρίσκει το πραγματικό της νόημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων