24/06/2019 24/06/2019 Στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιον, το τιμώμενον επ’ ονόματι του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», λειτούργησε, σήμερα, 24 Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου του Ιδρύματος, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ευστάθιος Μπαρούτσος, Διευθυντής...
24 Ιουνίου, 2019 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 18:39

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο Ίδρυμα «Η Στέγη της Εκκλησίας»

Διαδώστε:
Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο Ίδρυμα «Η Στέγη της Εκκλησίας»

Στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιον, το τιμώμενον επ’ ονόματι του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», λειτούργησε, σήμερα, 24 Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου του Ιδρύματος, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ευστάθιος Μπαρούτσος, Διευθυντής του Ιδρύματος, ο Πρωτ. Σωτήριος Τζαϊλέας, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος και ο Διάκονος Αντώνιος Μανουσόπουλος.

 

 

 

 

 

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος περιόδευσε στους θαλάμους και στους χώρους του Ιδρύματος, συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους τρόφιμους. Τέλος, πριν την αναχώρησή του επέβλεψε τις εργασίες ανοικοδόμησης της νέας πτέρυγας του Ιδρύματος, η οποία ανεγείρεται πλησίον του υπάρχοντος οικοδομήματος, με ίδιους οικονομικούς πόρους, χωρίς καμία κρατική ή άλλη αρωγή, παρά μόνο μέσα από τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του Ιδρύματος.

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στη νέα πτέρυγα με εμβαδόν περίπου 2.500 τ.μ. και δυναμικότητας 70 κλινών, επιπλέον των υπαρχουσών, θα υπάρχει η δυνατότητα περιθάλψεως ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη θαλπωρή και τη συμπόνοια, και όχι τον οίκτο ή την ελεημοσύνη.

 

 

Στη νέα πτέρυγα, εκτός των νέων θαλάμων, θα υπάρχει κολυμβητική πισίνα, φυσιοθεραπευτικό κέντρο για τους τρόφιμους, γυμναστήριο και υπερσύγχρονο ιατρείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχει δαπανηθεί ποσόν πλέον των 3.000.000,00 €, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά, παρά την οικονομική κρίση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων