20/05/2020 20/05/2020 Με αφορμή την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες και με την οποία εφιστά την προσοχή στους κληρικούς, ώστε να μην εξαπατηθούν εάν δεχθούν τηλεφώνημα στο οποίο τους ζητούν χρήματα για δήθεν οφειλόμενα στον ΕΦΚΑ από τους ναούς, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι Mεσόγειος TV, τονίζοντας τα εξής: «Θα πρέπει να είναι προσεκτικοί...
20 Μαΐου, 2020 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2020 - 18:49

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για τις απάτες εναντίον κληρικών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για τις απάτες εναντίον κληρικών

Με αφορμή την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες και με την οποία εφιστά την προσοχή στους κληρικούς, ώστε να μην εξαπατηθούν εάν δεχθούν τηλεφώνημα στο οποίο τους ζητούν χρήματα για δήθεν οφειλόμενα στον ΕΦΚΑ από τους ναούς, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι Mεσόγειος TV, τονίζοντας τα εξής: «Θα πρέπει να είναι προσεκτικοί (σ.σ. οι Ιερείς). Να μην εμπιστεύονται ανθρώπους που δεν γνωρίζουν και για οποιεσδήποτε οχλήσεις που δέχονται πριν απ’ όλα να ενημερώνουν την Ιερά Μητρόπολη και να ρωτούν εάν πράγματι υπάρχει κάτι τέτοιο, καθώς επίσης και την αστυνομία. Τους είπαμε ότι δεν πρέπει να δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Όσο θα προχωράει η κρίση και θα αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα στην οικονομία, θα εμφανίζονται πάρα πολλοί τέτοιου είδους απατεώνες, που θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για να κερδίσουν χρήματα… Τους εφιστώ την προσοχή: να εμπιστεύονται τους οικείους τους και να μην δίνουν τα στοιχεία τους».

Σχετικά με τα μέτρα που λήφθησαν μέχρι σήμερα, ο σεβασμιώτατος δήλωσε: «Η εκκλησία έδειξε υπευθυνότητα, σεβασμό και αποδοχή των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του ιού. Νομίζω ότι και η πορεία αυτής της δεύτερης φάσης θα είναι μεταβατική προς μία άλλη φάση που θα είναι κοντύτερα προς την επίλυση του προβλήματος και φαίνεται ότι προχωράει με επιτυχία».

Όσον αφορά τον αφορισμό εκ μέρους του Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων Αμβροσίου, ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει: «Παιδιά, έχουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα. Όχι να γελάμε μεταξύ μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων