26/03/2023 26/03/2023 Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, έδωσε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, και στην εκπομπή «Δώδεκα – μια… Ψυχραιμία» που παρουσιάζει η Μαρία Τομαρά και ο Κώστας Γαζούλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σε λίγες μέρες (1η Απριλίου) των δεκαέξι χρόνων από την Ενθρόνιση...
26 Μαρτίου, 2023 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 17:02

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας μιλάει εφ’ όλης της ύλης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας μιλάει εφ’ όλης της ύλης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, έδωσε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, και στην εκπομπή «Δώδεκα – μια… Ψυχραιμία» που παρουσιάζει η Μαρία Τομαρά και ο Κώστας Γαζούλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σε λίγες μέρες (1η Απριλίου) των δεκαέξι χρόνων από την Ενθρόνιση του.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, αναφέρθηκε στις αλλαγές που ήταν απαραίτητες να γίνουν στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και σε όσες επιτεύχθηκαν ειδικά στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, στην διαρκή στήριξη του κόσμου πέρα από θρησκευτικές πεποιθήσεις και εθνότητες.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου:

Μίλησε επίσης για την «διπλωματία της αλληλεγγύης και της αγάπης» που έχει επιδείξει η Εκκλησία της Ελλάδος στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, ενώ σχολίασε και την στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε και στην «δύσκολη» περίοδο του κορωνοϊού για την Εκκλησία ενώ εξέφρασε την άποψη του και για το θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους.

Κλείνοντας, ανέφερε τον πραγματικό ρόλο της Εκκλησίας, στέλνοντας και το δικό του μήνυμα ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων