26/09/2022 26/09/2022 Μετά την ριζηδόν ανακαίνιση του παραδόθηκε και πάλι στη λατρευτική χρήση ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο επονομαζόμενος “Καρβούνης” στην πόλη της Καλαμάτας, ο οποίος τυγχάνει κτίσμα του έτους 1646 και αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 8:36

Θυρανοίξια του Αγίου Ιωάννη του “Καρβούνη” στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Θυρανοίξια του Αγίου Ιωάννη του “Καρβούνη” στην Καλαμάτα

Μετά την ριζηδόν ανακαίνιση του παραδόθηκε και πάλι στη λατρευτική χρήση ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο επονομαζόμενος “Καρβούνης” στην πόλη της Καλαμάτας, ο οποίος τυγχάνει κτίσμα του έτους 1646 και αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαμάτας και Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη και άλλους κληρικούς της Καλαμάτας.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής και προ του πέρατος του εσπερινού έλαβε τον λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Ναού και στο χρονικό της εκ βάθρων ανακαίνισης του.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού εξήρε το έργο του π. Χριστοφόρου και των συνεργατών του, αναφέρθηκε στην μεγάλη οικονομική αρωγή και συμπαράσταση της ευεργέτιδος του Ναού κ. Κωνσταντίνας Βενιζέλου η οποία ανέλαβε μεγάλο μέρος του κόστους της ανακαίνισης και επέδωσε σε συγγενικά της πρόσωπα τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, συνοδευόμενο από Ευεργετήριο Γράμμα, αφού η ίδια η κ. Βενιζέλου κατοικεί μόνιμα στην μακρινή Αυστραλία και η ηλικία της δεν της επιτρέπει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων