17/07/2021 17/07/2021 Με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, τηρουμένων των μέτρων προάσπισης της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης στην τοπική κοινότητα Αιθαίας του Δήμου Καλαμάτας. Στον Όρθρο και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από...
17 Ιουλίου, 2021 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2021 - 13:05

Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Αιθαία Καλαμάτας

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Αιθαία Καλαμάτας

Με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, τηρουμένων των μέτρων προάσπισης της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης στην τοπική κοινότητα Αιθαίας του Δήμου Καλαμάτας.

Στον Όρθρο και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τον εφημέριο της τοπικής κοινότητας Αμφείας Αρχιμανδρίτη Νεόφυτο Σαχλάς, τον εφημέριο της πανηγυριζούσης ενορίας Πρεσβύτερο Βασίλειο Κουτσόγιαννη και τον διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Γιώργος Φάβας. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα που μας δίνει ο βίος της Αγίας και το μαρτύριό της υπέρ της πίστεως του Χριστού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων