24/09/2021 24/09/2021 Με λαμπρότητα και λειτουργική μεγαλοπρέπεια εόρτασε και φέτος η γραφική κωμόπολη της Πύλου την Πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά...
24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:59

Την Πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα εόρτασε η Πύλος

Διαδώστε:
Την Πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα εόρτασε η Πύλος

Με λαμπρότητα και λειτουργική μεγαλοπρέπεια εόρτασε και φέτος η γραφική κωμόπολη της Πύλου την Πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και Ιερείς της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί σύμβολο αγάπης, προστασίας και ελπίδας για τον άνθρωπο και ευχήθηκε με τη συμβολή της να απαλλαγεί σύντομα η ανθρωπότητα από τις όποιες δοκιμασίες. Συνάμα ζήτησε πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, προέτρεψε σε εμβολιασμό και αποδοκίμασε τους συνομοσιολόγους και τους θρησκόληπτους που προσπαθούν να αποτρέψουν από τα παραπάνω και να διχάσουν το λαό.

Mε το πέρας της θείας λειτουργίας, αναπέμφθηκε δέηση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος στον αύλειο χώρο του Ναού, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Στον εορτασμό παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης καί Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Π. Καρβέλας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί καί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων