18/02/2023 18/02/2023 Στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλαμάτας, μετέβη το Σάββατο των Ψυχών, 18 Φεβρουαρίου 2023, ως έχει καθιερώσει από την αρχή της ποιμαντορίας του, προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο πάντων των κεκοιμημένων. Τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Κοιμητηριακού Ναού Πρωτοπρ. Χρυσόστομος Γιαννακάς...
18 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2023 - 13:10

 Το Α’ Ψυχοσάββατο στην Μητρόπολη Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
 Το Α’ Ψυχοσάββατο στην Μητρόπολη Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλαμάτας, μετέβη το Σάββατο των Ψυχών, 18 Φεβρουαρίου 2023, ως έχει καθιερώσει από την αρχή της ποιμαντορίας του, προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο πάντων των κεκοιμημένων.

Τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Κοιμητηριακού Ναού Πρωτοπρ. Χρυσόστομος Γιαννακάς και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ παρευρέθηκαν οι Βουλευτές κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος καθώς και οι Διοικητές της 120 ΠΕΑ και του 9ου Συντάγματος Πεζικού και εκπρόσωποι των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το μνημόσυνο πάντων των κεκοιμημένων και πάντων των Μεσσηνίων πεσόντων Αξιωματικών, το οποίο τελείται κατά το έθος με την μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας και των Στρατιωτικών Αρχών της πόλης.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου άπαντες μετέβησαν στον χώρο του Κοιμητηρίου όπου βρίσκονται τα μνημεία των πεσόντων Αξιωματικών και τελέσθηκε το καθιερωμένο Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων