18/09/2022 18/09/2022 Στο πλαίσιο συμπλήρωσης εκατό ετών από την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα η υποδοχή της Ιεράς και ιστορικής Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης, η οποία μετεφέρθη από την Σμύρνη το 1922 και αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό του Ενοριακού Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας. Της υποδοχής, η οποία πραγματοποιήθηκε δια...
18 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:45

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Ελεούσης στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Ελεούσης στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο συμπλήρωσης εκατό ετών από την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα η υποδοχή της Ιεράς και ιστορικής Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης, η οποία μετεφέρθη από την Σμύρνη το 1922 και αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό του Ενοριακού Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας.

Της υποδοχής, η οποία πραγματοποιήθηκε δια θαλάσσης, προέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρθαγένης κ. Μελέτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Ιερέων, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.
Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα έφτασε στο Ναό της Αναλήψεως του Χριστού, όπου και εναποτέθηκε. Ακολουθήσε η τέλεση πανηγυρικής Δοξολογίας, η χρίσις της Ιεράς Εικόνος με Άγιο Μύρο και η ενθρόνισή της.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στις δοκιμασίες του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τονίζοντας την άσβεστη φλόγα της πίστης και την προστασία των Ιερών Κειμηλίων αυτής, όπως έγινε με την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης την οποία μετέφεραν μαζί τους στην Καλαμάτα για να τους χαριτώνει και να τους στηρίζει στις όποιες δοκιμασίες.

Τέλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Αρχών και το λαό που συμμετείχαν στην υποδοχή, επαινώντας ταυτόχρονα τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο, τους συνεφημερίους του, καθώς και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου για το θεάρεστο έργο που επιτελούν στην Ενορία, καθώς και για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν στην μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Καπέλιος και Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων