18/12/2019 18/12/2019 Στη Μήθυμνα, με την οποία ήταν αδελφοποιημένος ο Δήμος Λευκονοίκου, βρέθηκε η Δήμαρχος, Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, από τις 7-9 Δεκεμβρίου, σε ιδιωτική της επίσκεψη στο νησί της Λέσβου. Η αδελφοποίηση έγινε επί δημαρχίας του αείμνηστου Λυκούργου Κάππα και συνεχίστηκε και με τον επόμενο Δήμαρχο Λευκονοίκου, τον κ. Μιχάλη Πήλικο. Το 2010 καταργήθηκε ο Δήμος και...
18 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:04

Εκδηλώσεις μνήμης στην Καλλονή

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις μνήμης στην Καλλονή

Στη Μήθυμνα, με την οποία ήταν αδελφοποιημένος ο Δήμος Λευκονοίκου, βρέθηκε η Δήμαρχος, Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, από τις 7-9 Δεκεμβρίου, σε ιδιωτική της επίσκεψη στο νησί της Λέσβου. Η αδελφοποίηση έγινε επί δημαρχίας του αείμνηστου Λυκούργου Κάππα και συνεχίστηκε και με τον επόμενο Δήμαρχο Λευκονοίκου, τον κ. Μιχάλη Πήλικο. Το 2010 καταργήθηκε ο Δήμος και σταμάτησαν οι σχέσεις.

Φέτος, δημιουργήθηκε ο νέος Δήμος Δυτικής Λέσβου, με έδρα την Καλλονή, και ο πρώτος Δήμαρχος, κ. Ταξιάρχης Βέρρος, μετά από πρόσκληση του Δήμου Λευκονοίκου, παραβρέθηκε με αντιπροσωπία του Δήμου του στις Ημέρες Μνήμης Λευκονοίκου, από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση για να παρευρεθεί ο Δήμος Λευκονοίκου στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ανεξαρτησίας από τους Τούρκους στις 8 Δεκεμβρίου 1912.

Τη Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, μετά από την επίσημη δοξολογία και Δέηση υπέρ των πεσόντων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Καλλονής, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, ακολούθησε άνοδος στον λόφο του Τυραννιδίου, στη στήλη των πεσόντων, όπου ψάλθηκε τρισάγιο, έγινε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λειμώνος, όπου φυλάσσονται τα λάφυρα και τα λοιπά ενθύμια της νικηφόρου μάχης του Κλαπάδου, που διεξήχθη από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου 1912, και δεξίωση.

Το βράδυ στις 7 μ.μ., ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση για την Ημέρα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, όπου απηύθυνε χαιρετισμό-ομιλία και η Δήμαρχος Λευκονοίκου ως επίσημη προσκεκλημένη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Την επομένη το πρωί, στις 10 π.μ. της Δευτέρας, 9ης Δεκεμβρίου, στην πλατεία Λευκονοίκου στη Μήθυμνα, τελέστηκε τρισάγιο για τους πεσόντες του Λευκονοίκου και δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων, παρουσία των πρώην Δημάρχων Μήθυμνας, κ.κ. Δημήτρη Βατή και Στέλιου Καραντώνη, ενώ ο Πρόεδρος σήμερα της κοινότητας, κ. Ανδριώτης, καλωσόρισε τη Δήμαρχο, εκφράζοντας την αγάπη των κατοίκων της Μήθυμνας για τον Δήμο Λευκονοίκου και τους κατοίκους του.

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου, συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους για τη διαχρονική τους συμπόρευση με τον κατεχόμενο Δήμο Λευκονοίκου, έκανε μνεία στους προκατόχους της στη Δημαρχία τους οποίους ευχαρίστησε για την κληρονομιά που άφησαν στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, και υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι αγαστές σχέσεις μεταξύ τους και θα ενδυναμωθούν με πολιτιστικές εκδηλώσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων