02/01/2022 02/01/2022 Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου . Με την ολοκλήρωση της Δοξολογίας, ο σεπτός Μητροπολίτης απηύθυνε πατρικά...
02 Ιανουαρίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2022 - 17:12

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για το νέο έτος στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για το νέο έτος στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου .

Με την ολοκλήρωση της Δοξολογίας, ο σεπτός Μητροπολίτης απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στους τοπικούς άρχοντες που παραβρέθηκαν και στο εκκλησίασμα. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αποπροσανατολισμένη κοινωνία μας, στην οποία υπάρχουν ωραία σπίτια, τα οποία όμως στεγάζουν μικρές οικογένειες, υπάρχει αύξηση της γνώσης, αλλά λιγοστεύει η λογική, υπάρχει αύξηση των χρόνων της ζωής μας, αλλά τα χρόνια μας δεν έχουν ζωή.

Για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το εφήμερο της ζωής και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας στη Γη, ώστε να εξασφαλίσουμε την αιωνιότητα. Η αξιοποίηση αυτή θα πρέπει να έχει ως πυλώνες την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ενότητα, που θα δώσουν πραγματικό νόημα στη ζωή μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας το νέο έτος να έχει υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων