10/07/2020 10/07/2020 Με λαμπρότητα η Ελαφόνησος εόρτασε, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, την διπλή επέτειο της ένωσης του νησιού με την Μητέρα Ελλάδα και των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου του νησιού, που φέτος συμπληρώνει 160 έτη λειτουργίας. Συγκεκριμένα, στις 6 Ιουλίου του 1850 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ Ελλάδας – Αγγλίας, με την οποία η...
10 Ιουλίου, 2020 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2020 - 18:04

Εόρτασε η Ελαφόνησος την ένωση του νησιού με την Ελλάδα

Διαδώστε:
Εόρτασε η Ελαφόνησος την ένωση του νησιού με την Ελλάδα

Με λαμπρότητα η Ελαφόνησος εόρτασε, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, την διπλή επέτειο της ένωσης του νησιού με την Μητέρα Ελλάδα και των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου του νησιού, που φέτος συμπληρώνει 160 έτη λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, στις 6 Ιουλίου του 1850 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ Ελλάδας – Αγγλίας, με την οποία η Ελαφόνησος ενώθηκε επίσημα και οριστικά με την Ελλάδα. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος εγκαινιάστηκε δέκα χρόνια μετά, στις 9 Ιουλίου 1860. Η νησιωτική αυτή εορτή θεσμοθετήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα το 2003.

Ο εορτασμός ξεκίνησε, στον περικαλλή Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος, με την τέλεση του Όρθρου, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η Δήμαρχος Ελαφονήσου κ. Ευσταθία Λιάρου.

Ακολούθως, ο σεπτός Ποιμενάρχης Μονεμβασίας και Σπάρτης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του νησιού και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους τοπικούς άρχοντες. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στον εορτασμό αντιπροσωπεία Μανιατών, που ήταν ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων