17/11/2022 17/11/2022 Με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας Οσίου Νίκωνος Σπάρτης προς τιμήν του Πολιούχου της λακωνικής πρωτεύουσας. Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε για την σπουδαιότητα της προσευχής και της συμμετοχής στις ιερές ακολουθίες, που μπορούν...
17 Νοεμβρίου, 2022 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2022 - 14:24

Με Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος ξεκίνησε ο εορτασμός για τον Πολιούχο της Σπάρτης

Διαδώστε:
Με Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος ξεκίνησε ο εορτασμός για τον Πολιούχο της Σπάρτης

Με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας Οσίου Νίκωνος Σπάρτης προς τιμήν του Πολιούχου της λακωνικής πρωτεύουσας.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε για την σπουδαιότητα της προσευχής και της συμμετοχής στις ιερές ακολουθίες, που μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην αλλοπρόσαλλη περίοδο που βιώνουμε, όπου έχουν χαθεί οι κοινωνικές σταθερές και επικρατεί σύγχυση και αποπροσανατολισμός.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, δια των πρεσβειών του Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’, ο Πανάγαθος Θεός να ενδυναμώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας και να το οδηγεί στον δρόμο της αρετής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων