11/08/2020 11/08/2020 Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020, στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, επί τη εορτή της αναμνήσεως του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο...
11 Αυγούστου, 2020 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2020 - 18:45

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου στην προσφορά της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου στην προσφορά της Εκκλησίας

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020, στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, επί τη εορτή της αναμνήσεως του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης χειροθέτησε Αναγνώστες τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος κ. Νικόλαο Ταπραντζή και τον Λαμπαδάριο του Ναού κ. Μιχάλη Σωτηρίου. Επίσης χειροθέτησε Εκκλησιαστικούς τους ευσεβείς νέους Κωνσταντίνο Πετρούλια και Μιχάλη Παπαλυμπέρη.

Νωρίτερα, στην πάντα μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας είχε αναφερθεί σε ένα περιστατικό από την Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το οποίο καταδεικνύει την ανάγκη να έχουμε ως αρχή και τέλος στη ζωή μας τον Χριστό, γιατί μόνο έτσι θα νιώσουμε ψυχική πληρότητα. Επίσης ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος, που προστάτευσε την Κέρκυρα από την επιδρομή των Αγαρηνών το 1716, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του παρουσιάζοντας στο εκκλησίασμα, με εγκωμιαστικά λόγια, τους νέους Αναγνώστες και Εκκλησιαστικούς εξηγώντας παράλληλα τι αφορά το κάθε διακόνημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων