13/05/2022 13/05/2022 Το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου κτήτορα του Ι. Ναού Παναγίας Βλαχερνών στην Καρακαλού Δημητσάνας, Αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη, που καταγόταν από το ορεινό αυτό χωριό της Γορτυνίας, τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιος. Για τον βίο και το πολυποίκιλο έργο του Γέροντα Ανανία, ο οποίος...
13 Μαΐου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 14:16

Σπάρτης: Ανεξίτηλη η προσφορά του π. Ανανία Κουστένη στην Εκκλησία

Διαδώστε:
Σπάρτης: Ανεξίτηλη η προσφορά του π. Ανανία Κουστένη στην Εκκλησία

Το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου κτήτορα του Ι. Ναού Παναγίας Βλαχερνών στην Καρακαλού Δημητσάνας, Αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη, που καταγόταν από το ορεινό αυτό χωριό της Γορτυνίας, τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιος.

Για τον βίο και το πολυποίκιλο έργο του Γέροντα Ανανία, ο οποίος πέρα από ευσυνείδητος κληρικός, ήταν καταξιωμένος συγγραφέας και μεταφραστής, μίλησε ο θεολόγος και σκηνοθέτης κ. Κωνσταντίνος Μπλάθρας.

Εν συνεχεία, για τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη μίλησε με λόγια αγάπης ο Ποιμενάρχης, ο οποίος είχε πνευματική σχέση μαζί του επί 60 συναπτά έτη. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των πολλών χαρισμάτων του π. Ανανία, επισήμανε τη θυσιαστική του αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ανεξίτηλη προσφορά του στην Εκκλησία και τα Γράμματα καθώς και την αγάπη για την ταπεινή γενέτειρά του στην οποία θέλησε να αναπαυθεί. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τον κ. Απόστολο Κουστένη, που με περίσσια αγάπη φροντίζει τον Ιερό Ναό, ο οποίος αποτελεί πηγή ψυχικής γαλήνης για κάθε προσκυνητή.

Από την πλευρά του, ο ανηψιός του αειμνήστου, κ. Απόστολος Κουστένης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την τιμητική παρουσία και τα θερμά λόγια αγάπης, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στο ετήσιο μνημόσυνο.

Στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο στον τάφο του πατρός Ανανία Κουστένη.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων