19/09/2022 19/09/2022 Η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωσε την 14η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022. Στην Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, αρχικά τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 13:16

Σπάρτης Ευστάθιος: Να μην ξαναζήσει ο Ελληνισμός τέτοια τραγωδία

Διαδώστε:
Σπάρτης Ευστάθιος: Να μην ξαναζήσει ο Ελληνισμός τέτοια τραγωδία

Η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωσε την 14η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Στην Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, αρχικά τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Ακολούθως, τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τους χιλιάδες τελειωθέντες συμπατριώτες μας κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Η ευχή του Μητροπολίτη Σπάρτης

Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Τάσος Παπαγιαννάκος. Ο Ποιμενάρχης, κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ευχήθηκε να μην ξαναζήσει ο Ελληνισμός μία τέτοια τραγωδία, αλλά επισήμανε ότι για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε ως οδοδείκτες την προσοχή και την προσευχή.

Ακολούθως οι επίσημοι μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα για την απόδοση τιμών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων