27/05/2022 27/05/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος θεμελίωσε το παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στο Ξηροκάμπι Λακωνίας το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου 2022. Κτήτορας του Ιερού Ναού είναι ο κ. Ανάργυρος Κονίδης, που είναι αγρότης στο επάγγελμα, ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης και υιός του συνταξιούχου κληρικού της τοπικής Εκκλησίας π. Πέτρου Κονίδη,...
27 Μαΐου, 2022 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2022 - 16:14

Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στο Ξηροκάμπι Λακωνίας

Διαδώστε:
Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στο Ξηροκάμπι Λακωνίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος θεμελίωσε το παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στο Ξηροκάμπι Λακωνίας το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου 2022.

Κτήτορας του Ιερού Ναού είναι ο κ. Ανάργυρος Κονίδης, που είναι αγρότης στο επάγγελμα, ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης και υιός του συνταξιούχου κληρικού της τοπικής Εκκλησίας π. Πέτρου Κονίδη, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή μαζί με άλλους κληρικούς της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος στα πατρικά λόγια αγάπης που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους επισήμανε τη σημασία που έχει η ανέγερση ενός Ναού, καθώς αποτελεί μεταφορικά φάρο, σχολείο και νοσοκομείο για τις ψυχές των πιστών που θα βρουν γαλήνη σε αυτόν. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στον κτήτορα κ. Κονίδη και την αξιόλογη οικογένειά του, να έχουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Χαραλάμπους.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων