22/05/2019 22/05/2019 Τιμητική εκδήλωση και επιμνημόσυνη δέηση στη Σελλασία για τους αείμνηστους αδελφούς Γιαννακόπουλου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευστάθιος. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ενορίας Σελλασίας προς τιμήν των ευεργετών της Ενορίας αλλά και ολόκληρου του χωριού. Οι ευεργέτες δεν είναι άλλοι από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, οι οποίοι από...
22 Μαΐου, 2019 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2019 - 16:06

Τιμητική εκδήλωση στη Mητρ. Σπάρτης για τους αείμνηστους αδελφούς Γιαννακόπουλου

Διαδώστε:
Τιμητική εκδήλωση στη Mητρ. Σπάρτης για τους αείμνηστους αδελφούς Γιαννακόπουλου

Τιμητική εκδήλωση και επιμνημόσυνη δέηση στη Σελλασία για τους αείμνηστους αδελφούς Γιαννακόπουλου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευστάθιος.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως:

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ενορίας Σελλασίας προς τιμήν των ευεργετών της Ενορίας αλλά και ολόκληρου του χωριού. Οι ευεργέτες δεν είναι άλλοι από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, οι οποίοι από το ξεκίνημα τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους δεν ξεχνούσαν ποτέ την καταγωγή τους, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους, τους συγχωριανούς τους!

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και επισήμων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της τιμητικής στήλης, καθώς και η πραγματικά ενδιαφέρουσα γιορτή κατά την οποία παρουσιάστηκαν ύμνοι από την χορωδία των παιδιών της Ενορίας μας. Όλοι απόλαυσαν ένα νέο τραγούδι προς τιμήν της οικογένειας. Επίσης από την χορωδία, εκτυλίχτηκε η ζωή των αδελφών μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων σαν αληθινό παραμύθι από δύο μεγαλύτερα παιδιά του κατηχητικού, ενώ ο κ. Σαράντος Καπετανάκης παρουσίασε το μεγάλο έργο της οικογενείας.

Ο εφημέριος του χωριού, π. Νικόλαος Τσέτσεκας, πήρε στη συνέχεια τον λόγο και εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη των ενοριτών, αλλά και όλων των παρευρισκομένων, για όλα όσα έχουν κάνει οι αείμηστοι αδελφοί, αλλά κι επειδή νιώθουν ακόμη την αγάπη της οικογενείας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος απεύθυνε πατρικές ευχές. Προς το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, αλλά και δώρα σε όλους τους εκπροσώπους της οικογενείας. Εκείνη την στιγμή μίλησε ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η τιμητική εκδήλωση, ενώ υποσχέθηκε η οικογένεια να είναι πάντα δίπλα στην Ενορία και στους συγχωριανούς τους σε ό,τι χρειαστούν. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, ο οποίος υπογράμμισε την αγάπη των γονέων και θείων του για τον τόπο τους, την ιστορική Σελλασία.

Την Κυριακή 19 Μαίου 2019, στον Ι.Ν Αγίας Τριάδος, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας. Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους ευεργέτες Βασιλική, Παύλο, Αθανάσιο και Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο. Το πολυπληθές εκκλησίασμα και η οικογένεια Γιαννακόπουλου άκουσαν τον πατρικό λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος με έκδηλη την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του ιδίου αλλά και ολόκληρου του εκκλησιάσματος έληξε τις εκδηλώσεις της Ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων