24/06/2020 24/06/2020 Το Γενέθλιο του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εορτάστηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό στην Μεγάλη Βρύση Πάρνωνος τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ευσταθίου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη...
24 Ιουνίου, 2020 - 19:44

“Τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν είναι θέλημα Θεού”

Διαδώστε:
“Τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν είναι θέλημα Θεού”

Το Γενέθλιο του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εορτάστηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό στην Μεγάλη Βρύση Πάρνωνος τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, ο οποίος σαν Αυγερινός προηγήθηκε του Χριστού, για να προετοιμάσει τον λαό και να αναπτερώσει τις ελπίδες του. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίσης για την θαυματουργική διάσωση του Ιωάννη κατά τη βρεφική του ηλικία, όταν ο Ηρώδης είχε δώσει εντολή για την σφαγή όλων των νηπίων κάτω των δύο ετών, αλλά και για τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο επιβίωσε και ανδρώθηκε στην αφιλόξενη έρημο.

Καταλήγοντας, επισήμανε στο εκκλησίασμα, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν είναι θέλημα Θεού και γι’ αυτό η πίστη μας θα πρέπει να είναι αταλάντευτη και οι ψυχικές αντοχές μας ισχυρές κάθε φορά που μία δυσκολία έρχεται στη ζωή μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων