22/11/2021 22/11/2021 Το απόγευμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021, στον περικαλλή Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια Αρχιερατικός Εσπερινός, ενόψει της πανήγυρης του Πολιούχου της Σπάρτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο πλαισίωσαν κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε η ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Οσίου...
22 Νοεμβρίου, 2021 - 20:54
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2021 - 20:13

Τρεις χειροθεσίες και η Ενθρόνιση της Εικόνας του Οσίου Νίκωνος

Διαδώστε:
Τρεις χειροθεσίες και η Ενθρόνιση της Εικόνας του Οσίου Νίκωνος

Το απόγευμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021, στον περικαλλή Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια Αρχιερατικός Εσπερινός, ενόψει της πανήγυρης του Πολιούχου της Σπάρτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο πλαισίωσαν κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε η ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Οσίου στο σολέα του Ναού. Στη συνέχεια εψάλησαν, σε κατανυκτικό κλίμα, τα Μακαριστήρια και μία στάση των Χαιρετισμών του Αγίου Νίκωνος, από τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, αφού μίλησε στους ευλαβείς χριστιανούς για τον Όσιο Νίκωνα και το πάντα επίκαιρο κήρυγμά του περί μετανοίας, προέβη σε τρεις χειροθεσίες.

 

 

Αρχικά χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο, μαθητή λυκείου, τον Δημήτριο Κόνιαρη, που είναι ο τρίτος υιός του πατρός Ανδρέα Κόνιαρη, εφημερίου Ανωγείων, που λαμβάνει αυτόν τον βαθμό της κατώτερης ιερωσύνης. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε στο εκκλησίασμα την όμορφη εικόνα των τριών αδελφών Αναγνωστών, υπό το βλέμμα του περήφανου πατέρα τους, ενώ τους ευχήθηκε να πορεύονται πάντα στη ζωή τους με γνώμονα τη χριστιανική διδασκαλία.

 

 

Εν συνεχεία ο Σεβ. Ποιμενάρχης απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος π. Κωνσταντίνο Σκάλτσα, μιλώντας με επαινετικά λόγια για τη μόρφωσή του, αφού είναι θεολόγος, το εκκλησιαστικό ήθος του, την αφοσίωση στη διακονία του και την πολυμελή χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το επιγονάτιο που λαμβάνει ο Οικονόμος συμβολίζει την πετσέτα με την οποία ο Χριστός σκούπισε τα πόδια των μαθητών Του κατά το Μυστικό Δείπνο και υπενθυμίζει στους κληρικούς την ανάγκη για ταπεινοφροσύνη.

Οι χειροθεσίες ολοκληρώθηκαν με την απονομή του οφφικίου του Πρωτοπρεσβύτερου στον θεολόγο π. Ανδρέα Κόνιαρη, εφημέριο Ανωγείων, ο οποίος, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, αποτελεί παράδειγμα ταπεινότητας, χριστιανικού ήθους, καλού κληρικού και δημιουργού, μαζί με την άξια πρεσβυτέρα του, μίας αξιόλογης πολύτεκνης οικογένειας. Επιπλέον, επισήμανε ότι ο Σταυρός που φέρει στο στήθος του ο Πρωτοπρεσβύτερος συμβολίζει την θυσιαστική αγάπη του Χριστού, που έφτασε μέχρι τον σταυρικό θάνατο για την σωτηρία του Ανθρώπου, και υπενθυμίζει στους κληρικούς την ανάγκη να έχουν το ίδιο θυσιαστικό πνεύμα, για την σωτηρία των ψυχών των συνανθρώπων τους.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχει τη χάρη και την ευλογία του Οσίου Νίκωνος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων