23/02/2021 23/02/2021 Το πρωί της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φοινικίου, με τη τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έναρξη του Τριωδίου και στα μηνύματα που...
23 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2021 - 19:12

Χειροθεσία πνευματικού τέλεσε ο Μητροπολίτης Σπάρτης

Διαδώστε:
Χειροθεσία πνευματικού τέλεσε ο Μητροπολίτης Σπάρτης

Το πρωί της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φοινικίου, με τη τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έναρξη του Τριωδίου και στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στην παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου. Ιδιαίτερα στάθηκε στην υποκρισία, που στην εποχή μας δυστυχώς αποτελεί μάστιγα, αλλά και στην αρετή της ταπεινοφροσύνης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την χειροθεσία σε Πνευματικό του εφημερίου Φοινικίου, π. Παναγιώτη Λεοντακιανάκη, που θα ακολουθούσε, μίλησε με επαινετικά λόγια για το πρόσωπο του ιερέα, που υπηρετεί με πίστη, ήθος και συνέπεια την εν λόγω Ενορία επί 22 συναπτά έτη, ενώ παράλληλα επισήμανε την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου διακονήματος.

Από την πλευρά του ο π. Παναγιώτης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την εξαιρετική τιμή και την πατρική του αγάπη, ενώ του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση ώστε να συνεχίσει να ποιμαίνει με σύνεση και σοφία την Ιερά Μητρόπολη για πολλά ακόμα χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων