02/09/2019 02/09/2019 Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, Αρχή της Ινδίκτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης, όπου εορτάζουν την επέτειο των εγκαινίων του ναού και την Παναγία Βηματάρισσα, κατόπιν προσκλήσεως του εφημερίου του ναού π. Αθανασίου Γιουσμά και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης...
02 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2019 - 10:38

Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας στην Μυτιλήνη

Διαδώστε:
Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας στην Μυτιλήνη

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, Αρχή της Ινδίκτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης, όπου εορτάζουν την επέτειο των εγκαινίων του ναού και την Παναγία Βηματάρισσα, κατόπιν προσκλήσεως του εφημερίου του ναού π. Αθανασίου Γιουσμά και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ερμηνεύοντας το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της εορτής της Ινδίκτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας ανά τας οδούς πέριξ του Ιερού Ναού.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας στα προπύλαια του Ναού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Ιάκωβον για την ευγενή άδεια να προστή της εορτής του Ναού καθώς και τον προιστάμενο του Ναού π. Αθανάσιο Γιουσμά για την πρόσκληση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων