06/08/2022 06/08/2022 Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Τουλσεάς (του Πατριαρχείου Ρουμανίας) κ. Βησσαρίωνα, με τη συμμετοχή κλήρου και πολλών πιστών, εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022, η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγιάσο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Πανάγος Κουφέλος αναφέρει για την σημερινή εορτή σε ανάρτησή του: Το μυστήριο της Μεταμορφώσεως είναι η...
06 Αυγούστου, 2022 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2022 - 15:04

Ο Επίσκοπος Τουλσέας στην Αγιάσο για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Τουλσέας στην Αγιάσο για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος
Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Τουλσεάς (του Πατριαρχείου Ρουμανίας) κ. Βησσαρίωνα, με τη συμμετοχή κλήρου και πολλών πιστών, εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022, η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγιάσο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Πανάγος Κουφέλος αναφέρει για την σημερινή εορτή σε ανάρτησή του:
Το μυστήριο της Μεταμορφώσεως είναι η αποκάλυψη της Βασιλείας Του Θεού αλλά και έκφραση της αγάπης και της φιλανθρωπίας Του. Σταθεροί στις δικές μας αρχές και αξίες, αυτές που διδαχθήκαμε από την οικογένεια μας και παραμένουν οδηγοί και στυλοβάτες μας, ας υπερβούμε εαυτούς και ας επιδιώξουμε την αυτοβελτίωση παραμένοντας προσηλωμένοι στις αρχές της Χριστιανικής Πίστης.
«Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδυναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων