31/10/2019 31/10/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Ν. Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών. Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του...
31 Οκτωβρίου, 2019 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2019 - 21:59

Αρχιερατικός Εσπερινός Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Ν. Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, παρουσία του ιερού κλήρου, των αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών υποδέχθηκε την Ιερά θαυματουργό Εικόνα Παναγίας Ρίζα του Ιεσσαί εκ Μικράς Ασίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και στο έμπρακτο παράδειγμα φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων.
Ανήμερα της εορτής το πρωί, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου το απόγευμα, όπου καθημερινά το πρωί θα τελείται Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων