27/09/2022 27/09/2022 Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας η πρώτη σύναξη κατηχητών και συνεργατών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για το νέο εκκλησιαστικό έτος, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 15:38

Έναρξη κατηχητικής χρονιάς στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Έναρξη κατηχητικής χρονιάς στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας η πρώτη σύναξη κατηχητών και συνεργατών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για το νέο εκκλησιαστικό έτος, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επέδωσε τα διοριστήρια στους νέους κατηχητές.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε και καλωσόρισε με θέρμη όλα τα μέλη της νεανικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως, απευθύνοντας πατρικούς λόγους και ευχές για το πνευματικό έργο που ξεκινάει τη νέα αυτή εκκλησιαστική χρονιά. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της κατήχησης στη σημερινή εποχή ως συνέχεια και βασικός άξονας του εκκλησιαστικού βίου, καθώς και στους τρόπους προσέγγισης των νέων με σκοπό την επανασύνδεσή τους με την εκκλησιαστική κοινότητα και τη Μυστηριακή ζωή.

Η συνάντηση συνέχισε με γόνιμο διάλογο με τις κατηχήτριες και τους κατηχητές να καταθέτουν ενδιαφέροντα ερωτήματα, αλλά και τις δικές τους απόψεις και εμπειρίες. Η σύναξη έκλεισε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για μια καρποφόρα και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων