18/09/2020 18/09/2020 Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στον Περισσό (Νέα Ιωνία), στον οποίο φυλάσσεται τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Πρόγραμμα Εορτής Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου Ώρα 7.00 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 15:20

Εορτή του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στον Περισσό (Νέα Ιωνία), στον οποίο φυλάσσεται τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πρόγραμμα Εορτής

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Ώρα 7.00 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου
Ώρα 07.00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.
Ώρα 6.30 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ευστάθιο.

 

Ο ναός αυτός είναι ο μοναδικός στη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στην Αττική. Η πρώτη ξύλινη εκκλησία θεμελιώθηκε στις 2 Μαΐου του 1934. Ο νυν Ιερός Ναός ανεγέρθηκε μεταξύ του 1941 και του 1956. Εγκαινιάσθηκε στις 8 Ιουλίου 1956 από τον Επίσκοπο Πατάρων Μελέτιο. Μέσα σε αυτόν θησαυρίζεται ακέραιο το Ιερόν Λείψανο του Νεοϊερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου.

DCF compatable JPEG Img

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων