29/03/2022 29/03/2022 Με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία φέτος συμπίπτει με την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος πραγματοποίησε την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής επετειακή...
29 Μαρτίου, 2022 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2022 - 16:52

Επετειακή εκδήλωση μνήμης για το 1821 στο Ηράκλειο Αττικής

Διαδώστε:
Επετειακή εκδήλωση μνήμης για το 1821 στο Ηράκλειο Αττικής

Με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία φέτος συμπίπτει με την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος πραγματοποίησε την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους μεγάλους ήρωες αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής από τις πανάρχαιες πατρογονικές εστίες της Ιωνικής γης.

Στην εκδήλωση, παρουσιάσθηκε επετειακή παράσταση από την θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου με τίτλο: “Θυμόμαστε το παρελθόν μας για να γνωρίσουμε το μέλλον μας”.

Η παράσταση περιελάμβανε μία ιστορική αναδρομή από το 1821 έως σήμερα και στην οποία προβλήθηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα με σύνθετες βιωματικές αφηγήσεις τόσο από την Ελληνική Επανάσταση, όσο και από την παράδοση των Μικρασιατών προσφύγων, η οποία καθήλωσε και συγκίνησε το κοινό, ενώ η μικτή χορωδία του Ιερού Ναού απέδωσε, κατά τρόπο θαυμάσιο, επίκαιρα εορταστικά τραγούδια.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ επαίνεσε με θερμά λόγια την προσπάθεια των παιδιών, εκθειάζοντας τόσο την εξαιρετική παρουσία τους, όσο και τα έντονα συναισθήματα, τα οποία χάρισαν και πλημμύρισαν στις καρδιές όλων, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού και εθνικού παρελθόντος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην διαχρονική σχέση μεταξύ Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, τους δύο πυλώνες που συνθέτουν και χαρακτηρίζουν την εθνική μας ταυτότητα και συνεχάρη τους συντελεστές που συμμετείχαν στην εορτή, κυρίως δε την φιλόλογο κ. Ευαγγελία Μαρούδη τόσο για την μεθοδική ιστορική έρευνα στην οποία προέβη, όσο και για την αξιόλογη συγγραφή του θεατρικού έργου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων