06/05/2021 11/05/2021 Με την ευκαιρία της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή της Διακαινησίμου 7 Μαΐου πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην Καλογραίζα. Η πανήγυρη ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης του Πάσχα (6 Μαΐου), με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Μετά το...
06 Μαΐου, 2021 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 17:19

Γιορτή Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογραίζα

Διαδώστε:
Γιορτή Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογραίζα

Με την ευκαιρία της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή της Διακαινησίμου 7 Μαΐου πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην Καλογραίζα. Η πανήγυρη ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης του Πάσχα (6 Μαΐου), με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Μετά το πέρας του Εσπερινού και ώρα 8:30 μ.μ. άρχισε ο Όρθρος και μετά η Εσπερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή του Πάσχα (7 Μαΐου), σε αναστάσιμο κλίμα χαράς και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε η Ζωοδόχος Πηγή στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στην Καλογραίζα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών κι άλλων Μητροπόλεων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εορτής, η οποία υπενθυμίζει τη ζωντανή πραγματικότητα ότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η πηγή της ζωής, κάνοντας λόγο για τις υπερφυείς και θαυμαστές επεμβάσεις Της στη ζωή μας.

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Ευγένιο Φιλιπιούκ, ο οποίος με αγάπη και ακαταπόνητο εκκλησιαστικό ζήλο διακονεί ως εφημέριος τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων