04/12/2022 04/12/2022 Eορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που ευρίσκεται στην κρύπτη του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης. Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 (Ι’ Λουκά), τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, τον οποίο πλαισίωσαν κληρικοί της...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 13:36

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Καλογραίζα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Καλογραίζα

Eορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που ευρίσκεται στην κρύπτη του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 (Ι’ Λουκά), τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, τον οποίο πλαισίωσαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν τοπικοί φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων καθώς και πλήθος πιστών, όπου και την παραμονή κατά τον Εσπερινό και ανήμερα της εορτής προσήλθαν να συμμετάσχουν προσευχητικά και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το χαριτόβλυτο Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, που φυλάσσεται στο Ιερό Παρεκκλήσιο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λουκ. ιγ’,10-17) και στον μαρτυρικό βίο της Αγίας Βαρβάρας, επισημαίνοντας τους τρόπους που μπορεί η Αγία να γίνει πρότυπο γνήσιας και αυθεντικής ζωής για κάθε πιστό που επιζητεί την σωτηρία του και την υγιή πνευματική ζωή.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροθεσία δυο Αναγνωστών, των ιεροπαίδων Ιωάννη Καλογήρου, φοιτητή Θεολογίας και Στυλιανού Κιουλαφή, αποφοίτου Θεολογίας, οι οποίοι διακονούν επί σειρά ετών το ιερό Βήμα και το ιερό Αναλόγιο του Ιερού Ναού.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μωραΐτη, εφημέριο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης, οποίος συμπλήρωσε αξίως 40 χρόνια ιερωσύνης, προσφέροντας του ως ευλογία έναν επιστήθιο Σταυρό.

To εσπέρας της εορτής και ώρα 5:30 θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας. Ακολούθως θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στην Αγία Βαρβάρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων