05/05/2021 05/05/2021 Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα χαράς η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την σεπτή μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα της Διακαινησίμου, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού...
05 Μαΐου, 2021 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 18:48

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα χαράς η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την σεπτή μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα της Διακαινησίμου, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του πλέον λαοφιλή Αγίου Γεωργίου, ο οποίος, μιμούμενος το πάθος του Αναστάντος Χριστού, αποτελεί τη δόξα των Μαρτύρων και το καύχημα των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε πέντε νέους αναγνώστες, που διακονούν το Ιερό Αναλόγιο με ιερό ζήλο και ενθουσιασμό, ενώ απένειμε στους εφημέριους του Ιερού Ναού Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρους Θεοφάνη Τσούμο και Κωνσταντίνο Κωστόπουλο το οφφίκιο του Οικονόμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων