12/10/2021 12/10/2021 Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας η Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, παρουσία πάντων των...
12 Οκτωβρίου, 2021 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2021 - 15:23

Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας η Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, παρουσία πάντων των εφημερίων και των διακόνων της Μητροπόλεως.

Ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, αφού προσφώνησε, εκ μέρους του ιερού κλήρου, τον Σεβασμιώτατο, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ποιμαντικές προκλήσεις που ξεπροβάλλουν με την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος ευχαρίστησε αρχικά τους ιερείς για την παρουσία τους και επεσήμανε τους στόχους, τις προοπτικές, αλλά και τις δυσκολίες που θα παρουσιασθούν στο απαιτητικό ποιμαντικό έργο των ενοριών.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους κληρικούς να αγωνίζονται καθημερινά στην εφαρμογή των εντολών του Θεού, να τηρούν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και να καθοδηγούν πνευματικά το λαό σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο, λαμβάνοντας υπόψη τις ποικίλες ανάγκες της πολυπολιτισμικής πλέον ελληνικής κοινωνίας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, καθώς πολλοί κληρικοί έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικές απόψεις και προβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων