26/03/2022 26/03/2022 Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας και στους ηρωικούς Aγωνιστές του 1821. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, Παρασκευή 25 Μαρτίου...
26 Μαρτίου, 2022 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2022 - 10:36

Με αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου στην Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Με αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου στην Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας και στους ηρωικούς Aγωνιστές του 1821.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον κοινό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, τονίζοντας την διαχρονική σχέση μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ιδιαιτερότητα της φετινής εορτής, η οποία συμπίπτει με την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή και τον απόλυτο ξεριζωμό του Ελληνισμού της καθ´ ημάς Ανατολής από τις πανάρχαιες πατρογονικές εστίες της Ιωνικής γης, του Πόντου και της Θράκης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, όπου προεξήρχε στη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία της Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, βουλευτών, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων σωμάτων ασφαλείας, προέδρων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων, εκπαιδευτικών, μαθητών και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μητέρας, όπου και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση επί της Λεωφόρου Ηρακλείου, την οποία φέτος, λόγω της επετείου των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή, άνοιξε το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, Μικρασιατικοί και προσφυγικοί σύλλογοι, ομάδα 100 ατόμων ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές της Ανατολής, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία καθώς και μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων