17/09/2022 17/09/2022 Με ιδιαίτερη κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον φερώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας...
17 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:39
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2022 - 20:03

Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Ιεράς Εικόνος Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

Διαδώστε:
Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Ιεράς Εικόνος Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

Με ιδιαίτερη κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον φερώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ευφημίας και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας ακολούθησε.

Αυτές τις ημέρες οι Ιερές Εικόνες τίθενται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό, στους δρόμους της Νέας Χαλκηδόνας υπό τις ήχους της φιλαρμονικής και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, φορέων της πόλεως, εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και τον πιστό λαό που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε η χάρις του Θεού, δια πρεσβειών της Αγίας Ευφημίας να σκέπει και να ευλογεί κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων