07/02/2021 07/02/2021 Την ευαγγελική περικοπή της σημερινής Κυριακής, που είναι παρμένη από το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο, και αναφέρεται στην παραβολή των ταλάντων ανέλυσε σήμερα στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.  Ο Σεβασμιώτατος, έθεσε τον προβληματισμό, σε ποια κατηγορία ανθρώπων που αναφέρει σήμερα ο ευαγγελιστής Ματθαίος θέλουμε να ανήκουμε. “Είμαστε...
07 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2021 - 11:59

Μητρ. Νέας Ιωνίας: “Είμαστε πρόθυμοι ή ράθυμοι…;

Διαδώστε:
Μητρ. Νέας Ιωνίας: “Είμαστε πρόθυμοι ή ράθυμοι…;

Την ευαγγελική περικοπή της σημερινής Κυριακής, που είναι παρμένη από το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο, και αναφέρεται στην παραβολή των ταλάντων ανέλυσε σήμερα στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ. 

Ο Σεβασμιώτατος, έθεσε τον προβληματισμό, σε ποια κατηγορία ανθρώπων που αναφέρει σήμερα ο ευαγγελιστής Ματθαίος θέλουμε να ανήκουμε. “Είμαστε πρόθυμοι ή ράθυμοι…;” σημείωσε.

“Πρέπει να επιλέξουμε με συνείδηση και να αντιληφθούμε ότι τα χαρίσματα με τα οποία μας προίκισε ο Θεός, δεν μας ανήκουν αλλά ανήκουν σε όλους. Και τα χαρίσματα αυτά αντιπροσφέρονται μέσα από τη Θεία Ευχαριστία, γίνονται κτήματα πολλών για να μπορέσουμε να απολαμβάνουμε τις δωρεές του Θεού, να τις πολλαπλασιάζουμε και να μετέχουμε έτσι εις την Βασιλεία των ουρανών”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων