21/03/2023 21/03/2023 Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (Γ΄ Νηστειών), 19 Μαρτίου 2023, ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ. Στο πλαίσιο των ομιλιών που αναπτύσσει κατά...
21 Μαρτίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 19:54

Ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στη Νέα Χαλκηδόνα

Διαδώστε:
Ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στη Νέα Χαλκηδόνα

Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (Γ΄ Νηστειών), 19 Μαρτίου 2023, ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Στο πλαίσιο των ομιλιών που αναπτύσσει κατά την διάρκεια των Κατανυκτικών Εσπερινών με θέμα: «Η ευχή του Αγίου Εφραίμ: ερμηνεία κατά την πατερική παράδοση», ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην ικετευτική παράκληση από τον Άγιο Εφραίμ προς τον Θεό για την απόκτηση των τεσσάρων πολύτιμων αρετών, ήτοι της «σωφροσύνης, της ταπεινοφροσύνης, της υπομονής και της αγάπης», οι οποίες δεν εμφανίζονται στην ευχή ως ανθρώπινο κατόρθωμα, αλλά σαν θείες δωρεές και ως καρπός της χάριτος του Θεού, που ησυχάζουν τον έσω άνθρωπο και τον συμμαζεύουν από την αφροσύνη, τη φιλαυτία και τον εγωισμό.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους υγεία και δύναμη για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων