15/05/2019 15/05/2019   Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας ο Κοσμήτορας του Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαϊδης ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως ....
15 Μαΐου, 2019 - 15:41

Ο Καθηγητής Απόστολος Νικολαΐδης στη Σύναξη Νέων της Μητρ.Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Ο Καθηγητής Απόστολος Νικολαΐδης στη Σύναξη Νέων της Μητρ.Νέας Ιωνίας

 

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας ο Κοσμήτορας του Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαϊδης ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως .

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Στην πρώτη μεταπασχάλια αυτή συνάντηση πολλοί μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και έδωσαν γι’ άλλη μία φορά ενθουσιώδες παρών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Νικολαΐδη, τον οποίο και ευχαρίστησε τόσο για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως, όσο και για την τιμητική παρουσία του στη συνάντηση αυτή.

Στην ομιλία του κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε στο πάθος της «φιλαρχίας», δηλαδή στην ακατανίκητη και αχαλίνωτη τάση του ανθρώπου για εξουσία, αναπτύσσοντας με απλότητα και σαφήνεια τόσο τις εκφάνσεις της, όσο και τις δυσμενείς συνέπειές της σε κοινωνικό, προσωπικό και σε εκκλησιαστικό επίπεδο.

Ο κ. καθηγητής, αναφερόμενος στην διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας, μίλησε για το εγωκεντρικό αυτό πάθος, το οποίο αντιδιαστέλλεται με την αληθινή σχέση του ανθρώπου με το συνάνθρωπό του και την ιερότητα της προσφοράς και της διακονίας που πηγάζουν από την χριστιανική αγάπη.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην μεγάλη και σωτήρια αρετής της ταπεινοφροσύνης που αποτελεί αληθινό γνώρισμα του αναγεννημένου πιστού, γιατί μόνο με αυτή μπορεί ο άνθρωπος να αντικρύσει το Θεό και να συμμετάσχει οντολογικά στο μεγαλείο της άρρητης αγάπη Του.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν απόψεις, απορίες, αλλά και προσωπικά βιώματα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του κ. Νικολαϊδη, του πρόσφερε ως ευλογία ένα αντίγραφο της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιώτισσας.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων