19/09/2019 19/09/2019 Στο 33ο Διεθνές Συνέδριο για την υπεράσπιση της ειρήνης, υπό τον τίτλο «Peace with no Borders: Religions andCultures in Dialogue» που πραγματοποιήθηκε από 15-17 Σεπτεμβρίου 2019 στη Μαδρίτη και διοργανώθηκε από την χριστιανική κοινότητα του Sant’Egidio και από την Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης συμμετείχε ως εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ....
19 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2019 - 13:56

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εισηγητής σε Διεθνές Συνέδριο για την ειρήνη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εισηγητής σε Διεθνές Συνέδριο για την ειρήνη

Στο 33ο Διεθνές Συνέδριο για την υπεράσπιση της ειρήνης, υπό τον τίτλο «Peace with no Borders: Religions andCultures in Dialogue» που πραγματοποιήθηκε από 15-17 Σεπτεμβρίου 2019 στη Μαδρίτη και διοργανώθηκε από την χριστιανική κοινότητα του Sant’Egidio και από την Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης συμμετείχε ως εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στις εργασίες του Συνεδρίου οργανώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία 27 ξεχωριστά πάνελς, στα οποία έλαβαν μέρος πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες, εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, επιφανείς επιστήμονες, μέλη της Ισπανικής Κυβερνήσεως, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων με σκοπό την προώθηση και υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Στην έναρξη του Συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ισπανικής Κυβερνήσεως κ. Πέντρο Σάντσεθ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ συμμετείχε στο πάνελ με το γενικό θέμα: «Spiritual Humanism and Globalisation» και ανέπτυξε ομιλία στην αγγλική γλώσσα υπό τον τίτλο: «Globalisation: a positive or a negative model?» στο οποίο ανέλυσε τόσο τις καθολικές διαστάσεις και πτυχές της παγκοσμιοποίησης, όσο και τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν για την σύγχρονη κοινωνία καθώς και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής στη σχέση χρόνου και χώρου για τον άνθρωπο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης και στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού καθώς και στη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας σήμερα στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων